CCAP

The Sound Of Stavanger

Astrid Kloster - new album

ASTRID KLOSTER - «VINTERSONG» (CCAP138)Artisten og låtskriveren Astrid Kloster er bosatt i Stavanger, og har gjort seg bemerket både nasjonalt og lokalt de siste ti årene. Kombinasjonen av en varm, stor stemme og en sterk formidlingsevne gjør at hun regnes som en av Norges markante kvinnelige vokalister. I 2007 gav hun ut albumet Spor, som var en hyllest til hennes avdøde venn og kollega Kenneth Sivertsen. Foruten tittelsporet hun selv hadde skrevet, tolket hun et utvalg av Kenneth Sivertsens viser. Spor høstet strålende kritikker.

Astrid Kloster har vært involvert i mange ulike musikkprosjekter gjennom årene og hun har gjort innspillinger og holdt konserter med en rekke andre nasjonale artister; Jon Eikemo, Odd Nordstoga, Jan Ingvar Toft, Heine Totland, Kenneth Sivertsen og svenske Göran Fristorp. Hun har i en årrekke vært å høre som frontfigur i Bergensbaserte Aftenlandet. Aftenlandet har gitt ut fem album, med musikk til tekster av nynorske lyrikere som Jakob Sande og Halldis Moren Vesaas.

Astrid Kloster er nå klar med sitt nye album Vintersong. Albumet blir sluppet 11. november på selskapet CCAP. Materialet på det nye albumet er i hovedsak skrevet av henne selv. Musikalsk tar hun et skritt i en ny retning, samtidig som hun tatt med seg mye inspirasjon fra Aftenlandet; nynorske tekster og iørefallende melodier. Det er også nye elementer her. Hun har blant andre med seg elektronikaartisten og gitaristen Athana, og det musikalske møtet mellom de to preger lydbildet.

Albumet Vintersong er en hyllest til lyset, sola, våren. Når vinteren er på sitt mørkeste og kaldeste er lengselen og håpet om lys og varme sterkest.

CCAP2012
UA-28503945-1